Головна » 2017 » Березень » 22 » «Читаємо Шевченка разом».
10:08
«Читаємо Шевченка разом».

Не вмре повік твоє святе ім’я!

Йому, як сонцю, вічно пломеніти!

І буде пісня зроджена твоя,

Мов океан розбурханий, гриміти!

Сивим попелом забуття припорошує час багато подій. Та є такі в історії України, що ніколи не зітруться з пам’яті поколінь. У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким для усіх нас є Тарас Шевченко. Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним Пророком. І коли після холодної зими на поріг ступає березень, ми знову і знову йдемо до Тараса. Хто з квітами до пам’ятника, хто вкотре розгортає вічно актуальний Кобзар, хто просто пригадує з дитинства відомі рядки поезій. Не одне покоління українців формувало власний світогляд на його творах.

09-10 березня 2017 р. у нашій школі відбувся цікавий захід присвячений 203-тій річниці з Дня народження великого Пророка - поетичний флешмоб «Читаємо Шевченка разом». Діти з різних класів, учителі та батьки у фойє школи, всі з «Кобзарями», із збірками Шевченка, продовж двох днів збиралися біля портрета Великому Кобзареві, щоб прочитати улюблені рядки з Тарасових поезій, розказати  напам’ять твори поета. Всі небайдужі у неформальний спосіб мали змогу відзначити цю визначну дату.

Допомагали їм у цьому соціальний педагог Галайко Г.М. і педагог-організатор Васильків Т.С.

«Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь -  допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!», - зазначила Харатинович М.В., учитель української мови та літератури,  організатор флешмобу.

Ми віримо, що життя, поезія Кобзаря є переконливим фактом, що він сам належить до числа найбільших народних надбань. Учителі нашої школи впевнені, що такі заходи допомагають молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. Ми всі мали змогу ще раз переконатися, що

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 389 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map