Головна » 2016 » Лютий » 17 » Для всіх працівників СЗШ № 97 м. Львова було організовано навчання з надання першої медичної допомоги.
02:13
Для всіх працівників СЗШ № 97 м. Львова було організовано навчання з надання першої медичної допомоги.

Радісний вираз обличчя лікаря –

початок одужання хворого.

Ф. де Рохас

ПЕРША МЕДИЧНА ДОПОМОГА — КОМПЛЕКС НЕВІДКЛАДНИХ МЕДИЧНИХ ЗАХОДІВ, ЯКІ ПРОВОДЯТЬСЯ ЛЮДИНІ, ЩО РАПТОВО ЗАХВОРІЛА АБО ПОСТРАЖДАЛА, НА МІСЦІ ПРИГОДИ ТА ПІД ЧАС ЇЇ ТРАНСПОРТУВАННЯ ДО МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ.

З ініціативи дирекції школи для всіх працівників СЗШ № 97 м. Львова було організовано навчання з надання першої медичної допомоги. 16 лютого 2016 року відбулася лекція та практичні заняття з надання ПМД ймовірним потерпілим. Їх провели лікар-методист КМК ЛШМД Мокрий І.Л. і завідувач підстанції швидкої допомоги №2 Фогт О.Р. Лектори розповіли гостям про види кровотеч і способи їх зупинки, про правила накладання джгута, показали, як накладаються пов’язки при пораненнях і переломах, розповіли про іммобілізацію сторонніх тіл, ознайомили з правилами проведення первинного і вторинного огляду постраждалих та їх сортування. Учителі школи мали можливість ознайомитися з загальними правилами надання першої допомоги, основними групами заходів, що її складають, та усвідомити її виключне значення для збереження життя людини. Педагоги мали змогу власноруч застосувати навички у змодельованій ситуації, що потребує надання першої допомоги, та закріпити вивчену послідовність дій на практиці. Проведені заняття з надання першої допомоги потерпілим викликали жвавий інтерес і відгук у шкільному середовищі. Часто від того, наскільки швидко та ефективно буде надано першу допомогу потерпілому, залежить процес відновлення його здоров’я, а можливо, й життя. Тож такі практичні заняття є вкрай необхідними, вони дозволяють змоделювати ситуацію, відпрацювати та вдосконалити вже відомі прийоми першої допомоги. Працівники школи залишились задоволеними зустріччю і попросили фахівців про подальшу співпрацю.

Нелегко в світі зла і суєти

Буть лікарем із щирою душею.

Та світ, як пацієнт, жде доброти,

І щирості, що напува пустелю.

Яремків Н.В.,заступник директора

з виховної роботи

Переглядів: 547 | Додав: dudaps | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map