Головна » 2017 » Березень » 22 » «Невмируще Слово Кобзаря».
11:22
«Невмируще Слово Кобзаря».

Світ постав зі Слова,

І Україна постала зі Слова,

І те Слово було – Шевченковим.

Йде землею 203 весна від дня народження Великого Кобзаря. Зустрічаючи світлий березень, кожен з нас подумки говорить з Тарасом. Звичайно, у всіх нас свій Шевченко і своя дорога до нього. Геніальна поезія Т. Г. Шевченка окриляє душу українського народу.

17 березня 2017 р. в актовій залі школи учні, вчителі, батьки мала змогу переглянути виставу «Наймичка». Цікавим і незвичним було те, що акторами виступили учні 9-х і 5-х класів під керівництвом Фігель Н.В., учителя української мови та літератури, Стеців І.Р., учителя географії та Матвєєвої Д.С., учителя музичного мистецтва.

Вистава поєднала у собі відео, акторську гру, мистецтво подачі поезії. Сценічну майстерність показали всі актори, прагнучи донести певну інформацію до глядачів, використали український фольклор, класику Шевченка, а також сучасні можливості техніки.

На шкільній сцені, без перебільшення, відбулося справжнє захоплююче сценічне дійство. Все було по-справжньому – костюми, декорації, музика, хореографія, пісні... Та майстерна акторська гра!

Чи бачили ви таке, щоб уся школа була охоплена суцільним театралізованим дійством? Це неймовірно! Таке враження, що ти потрапив не до школи, а до професійного театру. Можливість побути в ролі Шевченка або одного з його героїв, особисто пережити їхній стан, зануритись у їхні почуття є взагалі унікальною.

Глядачі так відгукнулись про театральне дійство: «Дуже сподобалось! Адже, читаючи твір, по своєму уявляєш героїв, коли ж бачиш зі сцени – осмислюєш його по новому і, наче, стаєш учасником дійства. Надзвичайно сподобались чудова гра юних акторів, вдало підібрані пісні, декорація сцени, музичний супровід.

У цей березневий день учасники свята мали можливість доторкнутися серцем і душею до невмирущої поезії Великого Кобзаря, що став славою і гордістю українського народу, його заповідною думою і безсмертною піснею.

 

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 497 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map