Головна » 2017 » Березень » 4 » «Розквітай же, слово».
10:39
«Розквітай же, слово».

Як нема без зірок небозводу, 

Як блакиті без сонця нема, 

Так і мови нема без народу,

і народу без мови нема. 

Рідна мова... Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова - це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав'язь.

24 лютого 2017 р. СЗШ № 97 приймала гостей. В рамках VІ районного Фестивалю української мови «Розквітай же, слово!» в актовій залі зібрались справжні знавці та поціновувачі творчості Лесі Українки про яку поет В.Сосюрченко сказав такі слова:

«Хвала ж тобі, дочка Волині,

За те, що й досі по цей день

На нашій славній Україні

Горить вогонь твоїх пісень.»

Захід розпочався літературно-музичною композицією «До тебе, Україно, наша бездольная мати, струна моя перша озветься» у виконанні учнів СЗШ № 30 (керівники: Білінська З.М., Бакай М.В., учителі української мови та літератури). Далі учнівські команди шкіл району взяли участь у інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Цікаві питання та призи готували вчителі – філологи СЗШ № 97 Антоняк С.І., Харатинович М.В., Мік О.Я., учитель інформатики Антонів Л.О., вчитель музичного мистецтва Матвєєва Д.С. Перемогу отримали: І місце- СЗШ № 20, ІІ місце -  гімназія «Престиж», ІІІ місце – НВК «Школа-садок І-ІІІ ступенів № 38». Після завершення заходу, діти мали змогу ще раз переконатися, що мова народу - найкращий цвіт, що ніколи не в'яне, а вічно живе, розвивається. 

Вивчайте мову українську –

дзвінкоголосу, ніжну, чарівну,

прекрасну, милу і чудову,

як материнську пісню колискову.

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 483 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map