Головна » 2017 » Січень » 25 » «Свято Соборності України - свято єднання українського народу».
20:11
«Свято Соборності України - свято єднання українського народу».

Тобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи.

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останнього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно -

Моя Батьківщино!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

Цього року  День Соборності  та Свободи України СЗШ № 97 відзначила цікаво та патріотично.

Учні 6-10 класів були присутніми на уроках національно-патріотичного спрямування з історії України, проведені вчителями історії Цюмрою О.Я., Данилів Н.Р. і Лукашинським І.В.

В коридорах школи  діти,  взявшись за руки, створили нерозривний символічний ланцюг єдності, співаючи при цьому Гімн України.

Також учні переглянули  відеофільм, в якому показані сторінки історичного минулого України, як відбувався цей важливий момент – День злуки – об’єднання Української Народної республіки та Західноукраїнської республіки в одну державу. Бібліотекар школи Журба С.С. підготувала тематичну виставку. Цей день школярі запам’ятають як День важливого державного свята.

«День Соборності – це спільне об’єднання людей, які мешкають в різних частинах нашої держави. Це свято злуки Західної і Східної України. Це свято, яке дає надію на те, що народ України стане сильним, бо буде єдиним», - сказала заступник директор з виховної роботи Н.Яремків.

Директор школи П.Крупник зазначив: «Ми сильні своєю різноманітністю. У Донецьку і Львові, Сімферополі і Чернігові, Чернівцях і Сумах українці  хочуть жити в заможній європейській країні, де кожен матиме гарантовані соціальні та політичні права. Люди всіх національностей, які є громадянами України, мають однакові життєві стремління. Бо ми всі любимо Україну, прагнемо жити в мирі та злагоді. Хочемо в достатку виховувати своїх дітей. День Соборності засвідчує, що ми єдині».

Заходи з нагоди свята не залишили нікого байдужим до долі рідної України. Урочистості закінчились, але піднесений настрій передавався усім, кого учні зустрічали, йдучи дорогою додому. Та інакше й не могло бути, бо ми всі – український народ, ми – єдині.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорять сьогодні дорослі й малі

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти ,на землі.

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 305 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map