Головна » 2017 » Квітень » 7 » «Великий день для єдності родини».
17:00
«Великий день для єдності родини».

«О писанко! Ти символ України!
Любові й миру вірна берегиня!»

Українські великодні писанки без перебільшення можна вважати “листами до Бога”. В архаїчних символах візерунків на яйці закладалися молитви, побажання та мрії. Довершена єдність форми, кольору і змісту нагадує про одвічну гармонію Всесвіту. З яйця, за міфологічними уявленнями українців, почався світ.

Напередодні Великодніх свят учитель української мови та літератури Харатинович М.В. для учнів 6-А класу СЗШ № 97 провела майстер-клас з виготовлення писанок. 

Майстриня розпочала заняття з короткого опису, що символізує писанка для українського народу. Діти дізнались про те, що писанка не просто розфарбоване яйце, а - символ Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості. Із сотні існуючих методів та орнаментів учасникам було запропоновано освоїти декілька  основних для оформлення пасхальних яєць, кошичків і віночків.

Було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість і віру в безсмертя українських традицій. Діти відчули неповторно-святкову атмосферу під час написання писанок. І ось - робота закипіла. Кожен намагався якнайкраще виводити елементи, проявити творчість, щоб вийшла гарна писанка. Заклопотані роботою школярі розповіли, що проведення такого Великоднього майстер-класу дозволяє їм дізнатися про різноманітні техніки створення писанок.

«Сьогодні ми проводимо досить цікавий та символічний майстер-клас – це виготовлення писанок. Адже Великдень не за горами і незабаром ми з нашими сім’ями підемо до церкви святити кошики. На майстер-класі пропонувались три види оформлення писанок: мотанки, декор бісером, крупами, а також технікою декупаж»,-зазначила невтомна ініціаторка креативних заходів Мар’яна Володимирівна.

«Мені дуже подобається, що нам організували такий майстер-клас, адже всім корисно знати про українські традиції. Сьогодні нас якраз навчили тонкощам цього мистецтва. На мою думку це дуже добре, оскільки такі традиції потрібно берегти та передавати з покоління у покоління», – поділився учасник Назар Фіялка.

 «Наші педагоги виховують дітей різними способами та в різних формах. Навіть таким простим, як малювання писанок, ми прищеплюємо моральні риси дитині, виховуємо в духовному та національному дусі. Діти вчаться бути в спільноті, допомагають один одному, переживають один за одного, а також під час такої практичної роботи навіть не задумуються, що їх навчають».

Такі заходи є також дуже хорошими і для дітей, і для дорослих адже вони відкривають для себе багато нового.

Щоб з Великоднем прийшло
Щастя в вашу хату,
Щоб у вас завжди було
У родині свято!
Хай вам писанки несуть
Сонечка краєчок,
Хай всміхаються боки
Золотих яєчок!

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 499 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map