Головна » 2017 » Березень » 22 » Відвідини музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.
10:52
Відвідини музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

На вірність Вкраїні вони присягали –

Народу, батьківській землі.

І зброю у руки тому тільки взяли,

Щоб честь захистити її.

З метою вивчення історії рідного краю, виховання в учнів поваги до минулого, розуміння необхідності вивчення та збереження культури, відродження історії учні 10-х класів СЗШ № 97 разом із ЗДНВР Цюмрою О.Я., учителем предмету «Захист Вітчизни» Романюком С.В. і педагогом-організатором Васильків Т.С. відвідали музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, що розташований  у м. Львові по вул. Білогорща, 76а.

Меморіальний музей знаходиться у будинку, де була остання штаб-квартира головного командира УПА. Важливим історичним об’єктом будівлі є криївка, що розміщена при вході на горище, де переховувався командир у час небезпеки.  Школярів зацікавив той факт, що саме цим входом скористався Роман Шухевич, коли вступив у свій останній бій з підрозділами МДБ 5 березня 1950 року.    

Під час екскурсії учні ознайомились з численними документами та фотоматеріалами, пов'язаними з життям генерал-хорунжого. Серед раритетів експозиції оригінальні експонати – меблевий набір: стіл, за яким працював командир, чотири стільці та фотель, на якому він відпочивав.

Окремо показано історію родини Шухевичів, що сприяє повноцінному розкриттю постаті Головного командира – людини, яка успадкувала кращі риси галицького інтелігента: патріотизм, освіченість, духовність, високу внутрішню культуру.

Учні нашої школи ростуть мудрими і цілеспрямованими патріотами своєї держави. Вони переконані в тому, що Роман Шухевич великий і безсмертний саме тим, що непохитно вірив в українську державність, вів народ до боротьби за різних умов і обставин. Він і його сподвижники святу ідею державності зробили реальною і бажаною для десятків мільйонів українців. Відвідування меморіального музею – це скромна данина вдячних нащадків пам’яті Великої людини.

Здобути державу – свою, самостійну –

Ось гасло, що гріло буття,

І честь не сплямити борця України,

Віддать, якщо треба, й життя.

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи,

Васильків Т.С., педагог- організатор

Переглядів: 500 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map