Головна » 2018 » Січень » 29 » СЗШ № 97. "Подвиг Героїв Крут з нами".
23:15
СЗШ № 97. "Подвиг Героїв Крут з нами".

СЗШ № 97. "Подвиг Героїв Крут з нами".
Їх — юних сміливців, лиш жменька була —
Із серцем зі сталі і духом з граніту.
О, велич летіла у вічність з їх лав
І чин їх навіки став юності міфом.

     В історії кожної нації жодні етапні події, постаті не зникають, не відходять у небуття. Подвиг молодих героїв Крут, справжніх національних героїв, не лише підхопили як естафету поколінь молоді вояки Карпатської України в 1939, воїни ОУН-УПА, серед яких культ крутян, як і козаків, гайдамаків, січових стрільців, був глибоко усвідомленим і шанованим.
Цього року виповнюється 100 років як ми виборюємо свою незалежність і волю у битвах з різними колонізаторами, щиро вірячи, що перемога буде за нами. У цьому затяжному герці свою жертовну відданість ідеям відновлення державності, національної гідності довели вояки Січових Стрільців, військ під керівництвом С. Петлюри та генералів УНР і ЗУНР, повстанці отаманів 1920-х років, вояки ОУН-УПА, сучасні воїни і добровольці на московсько-українській війні в Донбасі, герої Небесної Сотні.

З нагоди 100-річної дати подвигу Героїв Крут у СЗШ №97 було проведено ряд заходів. Пройшов Урок пам’яті “За волю України. Полеглим синам в бою під Крутами присвячується”. Під час уроку йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні та вчителі розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття. Організовано вернісаж тематичних учнівських емблем і стіннівок. Школярі старших класів переглянули відеофільм «Пам'яті Героїв Крут присвячується».
«Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу», – зазначила організатор заходу Васильків Т.С., педагог-організатор.
Учні нашої школи переконані, що вага цієї маленької перемоги в історії визвольної боротьби з московськими колонізаторами велична своєю юначою відданістю ідеалам державності, патріотизму, чистоти воїнської жертовності та національної свідомості. Вона зрідні ідеалам і діям героїв Небесної Сотні, добровольців у сьогоднішній війні з новітніми путінсько-кремлівськими колонізаторами, тому вона ніколи не зітреться в нашій історичній пам’яті.

Крути! Крути! Час розплати близько,
вже червоний ворог кари жде.
Крути! Крути! Вічне бойовисько
за майбутній, за світліший день!

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 707 | Додав: Alexis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map