Головна » 2018 » Січень » 26 » "Вони вистояли, не вистояв бетон".
11:32
"Вони вистояли, не вистояв бетон".

Там де були розкішні термінали,
Тепер руїни, купи арматури, попелу та скла,
Ці стіни свідками страшної битви стали
Відваги й мужності вкраїнського бійця.
В народі кіборгами тих бійців назвали,
Нескореними й мужніми були
На них багато ворогів тут зуби обламали
Випробування пеклом з стійкістю пройшли.

Героїчна оборона українськими військовими Донецького аеропорту, безумовно, одна із найтрагічніших сторінок в українській історії, а її учасники, яких в народі за мужність, стійкість, героїзм назвали Кіборгами - Герої України. Вони навічно записали свої імена в Книгу Пам'яті українського народу і стали символом української мужності, оплотом українського духу.
Учні 8-А та 8-В класів побували на перегляді фільму «Кіборги – герої не вмирають!».
Фільм розповідає про два тижні оборони аеропорту. Усі герої картини мають реальних прототипів. Ними стали Олександр Трепак, позивний «Редут», Андрій Шараскін, позивний «Богема», Євгеній Жуков, позивний «Маршал», Кирило Недря, позивний «Доцент», Євгеній Межевікін, позивний «Адам».
«Сказати, що фільм дуже крутий – нічого не сказати! Дуже сильний і реалістично знятий. Він відображає все, що ми проживаємо й обговорюємо кожного дня з моменту початку війни. Після завершення сеансу ми всі аплодували стоячи!», - розказали школярі.
«Дивитися “Кіборги” – непросто. Він виносить назовні емоції від незагоєної рани. На фільм потрібно йти як мінімум тому, що 5 грн з кожного квитка підуть у фонд “Повернись Живим” для допомоги сім’ям загиблих захисників ДАПу.»,- прокоментувала вчитель інформатики, класний керівник 8-А класу Антонів Л.О., чоловік якої також учасник АТО.
“Ми з вами тут на століття вперед новий міф створюємо”, – приблизно так говорив один з героїв фільму в розмові з товаришами по службі.
Захисники Донецького аеропорту дійсно стали символом. І тепер тільки від нас залежить те, як довго цей міф буде жити не тільки в наших серцях, а й в історії для майбутніх поколінь українців.

Яремків Н.В., заступник директора

з виховної роботи

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1607 | Додав: Alexis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map