Головна » 2018 » Квітень » 27 » СЗШ № 97. «Знати, щоб передбачити. Передбачити, щоб діяти»
15:15
СЗШ № 97. «Знати, щоб передбачити. Передбачити, щоб діяти»

  Саме під таким гаслом 26 квітня 2018 року у нашій пройшов День цивільного захисту, приурочений до Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля.
Почався День цивільного захисту із лінійки, де були визначені основні завдання дня ЦЗ.
Програма Дня була цікавою й насиченою. Для учнів було проведено різнопланові заходи, зокрема відкриті уроки та виховні години, вікторини, відпрацювання нормативів ЦЗ, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту, зокрема протигазом.
Під час проведення тематичних навчально-виховних заходів учні початкової школи  переглянули яскраву практично-розважальну програму «Правила пожежні знай і в біду не потрапляй». Із захопленням глядачі повторювали правила поведінки при пожежі, алгоритм виклику пожежних, попереджувальні та заборонні знаки.
Були проведені бесіди для учнів 1-4 класів – «Засоби захисту шкіри», «Людина і природа», «Тривога! Що це означає?», для учнів 5-8 класів «Індивідуальні засоби захисту та їх застосування», «Навколишнє середовище і людина», «Правила поведінки і дій у надзвичайних ситуаціях», «Вплив радіації на організм і здоров’я людини», для учнів 9-11 класів «Респіратор і підручні засоби захисту органів дихання», «Людина в екстремальних ситуаціях: тероризм», «Надання першої медичної допомоги» та правила користування засобами колективного та індивідуального захисту для класних керівників і учнів.
Під час Дня цивільного захисту з учнями було відпрацьовано алгоритм дій у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації в навчальному закладі.
Після п’ятьох довгих дзвінків, а це сигнал про те, що трапилася якась надзвичайна ситуація, учні школи та вчителі почали евакуацію з навчального закладу. Вони згуртовано та швидко виходили на подвір’я школи, педагоги здавали рапорти, проявляли увагу та організованість. Учасники заходу діяли чітко та відповідально.
Завершенням проведення Дня стала підсумкова  лінійка, на якій були підведені підсумки проведення Дня цивільного захисту. Школярі отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці, а педагоги обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності.

Яремків Н.В., заступник директора

з виховної роботи

Переглядів: 373 | Додав: Alexis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map