Головна » 2017 » Грудень » 14 » «Ой Андрію, Андрію, даруй нам надію!».
13:40
«Ой Андрію, Андрію, даруй нам надію!».

Історія змінюється, але традиції живуть поза часом. У ніч на Андрія Всесвіт відкриває завіси майбутнього та дозволяє людям на мить туди зазирнути.
Учні 4-Г класу
повернули нас у минуле і продемонстрували як колись проходили Андріївські вечорниці. Гості свята побачили справжнє українське дійство.
Як і годиться, першими до оселі господарів завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи хлопців, вони взялись до приготування та випікання головного атрибута свята – калити – символу Сонця, щастя, достатку, добробуту та надії.
З гучними, веселими піснями й танцями на вечорниці завітали хлопці. Разом з дівчатами вони жартували, співали, танцювали, пригощалися смачними домашніми варениками і не забули про основну частину андріївських вечорниць: обряд кусання Калити. Дівчата провели цікавий обряд ворожіння: на свічку, на люстерко, на пампушки, на чоботи та інші.
Приємно було спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули в чарівний світ народних звичаїв і традицій.
Усе пройшло чудово. Було дуже цікаво, усі присутні залишилися задоволеними.
Виставу підготували класний керівник 4-Г класу Яцик Н.І. та вчитель музичного мистецтва Матвєєва Д.С.
Завершилися вечорниці подячним словом заступника директора школи Наталії Яремків котра наголосила, що у школі завжди пам’ятають й шанують свою історію, культуру і традиції, які не канули в забуття, а продовжують передаватися з покоління в покоління.

Переглядів: 395 | Додав: Alexis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map