Головна » 2018 » Грудень » 17 » «Ой Андрію, Андрію, даруй нам надію!»
11:57
«Ой Андрію, Андрію, даруй нам надію!»

Українське народне прислів'я стверджує, що «сумний грудень у свято і будень». Та це прислів'я не для молоді. 3 останнім місяцем року пов'язано чи не найбільше з народних свят – День Андрія.
Пройшло це цікаве календарно-обрядове дійство в актовій залі нашої школи. Організаторами та учасниками вечорниць стали класні керівники Бузікевич О.Г., Кравус О.Д., учитель музичного мистецтва Матвєєва Д.С. та учні 8-х класів.
Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Не забули вони і про ворожіння. З гучними та веселими піснями на вечорниці завітали й парубки, які принесли неабияку радість дівчатам. Жарти, сміх переповнювали зал. Учасники вечорниць розповідали цікаві гуморески та співали багато гарних українських пісень.
На завершення свята присутніх частували варениками та пампушками, всі разом виконали пісню «І в вас, і в нас хай буде гаразд».
Відчути атмосферу свята в українських традиціях можна було, лише побувавши на таких вечорницях — по-домашньому милих, по-козацьки галасливих, по-українськи — щедрих.

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 261 | Додав: Alexis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map